spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer Esther Jacobs spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer Wie ben ik? Visie Diensten? Klanten? Samenwerking Bibliotheek Links Contact spacer spacer “Te leven is een gunst,             weten hoe een kunst.” - Toon Hermans
spacer
spacer spacer spacer
spacer
Persoonlijke coaching bullet
Loopbaanadvies bullet
Teamcoaching bullet
Workshops bullet

persoonlijke coaching


Elke levensfase kent haar eigen dynamiek, die zich aan ons kenbaar maakt door wensen en verlangens. Grotere en kleinere spanningen laten ons ervaren wat wel en niet haalbaar is aan groei en ontwikkeling, gegeven onze gezondheid en onze leef- en werkomstandigheden. Steeds meer mensen kiezen voor coaching vanuit eigen verantwoordelijkheid voor hun persoonlijke ontwikkeling. Er kan echter ook behoefte ontstaan aan deze vorm van begeleiding wanneer iemand door veranderingen in het werk of privé-omstandigheden vastloopt of uit balans raakt.

begeleiding

Mijn begeleiding is er allereerst op gericht mensen vrijer naar zichzelf en hun omstandigheden te laten kijken; om hen voorbij het oordeel, de angst, de schaamte en de schuld te laten ervaren dat behoeftes of verlangens zich niet zomaar kenbaar maken. Zij tonen ons de diepere wijsheid van het leven. Hiernaar durven luisteren en handelen stelt mensen in staat om recht te doen aan diegene die zij ‘in wezen’ zijn en dat wat goed voor hen is.

Naast praktische adviezen om zaken aan te pakken en een spiegelende en positief kritische houding, vormt het leren ervaren van de innerlijke stilte, een belangrijk uitgangspunt in de coaching. Veel mensen zijn druk in hun hoofd waardoor zij het overzicht en de helderheid verliezen om naar zichzelf en hun problemen te kijken. Door eenvoudige aandachts - en ademhalingsoefeningen leer ik mensen meer afstand te nemen van gedachten en emoties die de dagelijkse werkelijkheid onnodig ingewikkeld maken. Hierdoor komen ze in contact met hun eigen bron van wijsheid. En die hebben we allemaal.

Coachingstrajecten bestaan uit 5 tot 10 gesprekken.

resultaat

Aan het einde van een traject nemen mensen meer verantwoordelijkheid voor hun behoeften en verlangens. Zij kunnen deze helder communiceren en duidelijk aangeven waar hun grenzen liggen. Mensen zijn beter in staat vanuit innerlijke kracht verbinding aan te gaan met anderen. Zij doen dit vanuit respect voor henzelf en de mensen in hun leef-/werkomgeving.

spacer
spacer spacer spacer
  drs. Esther Jacobs | Rijksweg 112a | 6581 ER Malden | Telefoon 06-19806706 | E-mail info@estherjacobs.com  LinkedIn                   Privacyverklaring