spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer Esther Jacobs spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer Wie ben ik? Visie Diensten? Klanten? Samenwerking Bibliotheek Links Contact spacer spacer “Te leven is een gunst,             weten hoe een kunst.” - Toon Hermans
spacer
spacer spacer spacer
spacer
Persoonlijke coaching bullet
Loopbaanadvies bullet
Teamcoaching bullet
Workshops bullet

loopbaanadvies


Loopbaanontwikkeling is zowel in het belang van de medewerker als in het belang van de organisatie. Mensen die zich bewust blijven ontwikkelen in relatie tot hun werk, houden organisaties energiek en alert. Hierdoor zijn zij in staat om het hoofd te bieden aan steeds weer terugkerende uitdagingen.

De beslissing om al dan niet aan loopbaanontwikkeling te doen mag niet worden belemmerd door onwetendheid en gebrek aan faciliteiten. Hier ligt een verantwoordelijkheid voor de organisatie. De medewerker zelf is verantwoordelijk voor de keuzes én de consequenties die hieruit voortvloeien.

begeleiding

Ik maak mensen meer bewust van wat hen drijft, wat zij goed kunnen en waar ze energie van krijgen, maar ook waaraan zij onnodig energie verliezen. Ik bied een alternatief perspectief waarmee zij naar zich zelf en naar hun (werk)omstandigheden kunnen kijken. Dit creëert in veel gevallen ruimte en beweging in de persoon zelf. Innerlijke vrijheid, energie en plezier zijn belangrijke intrinsieke waarden om een nieuwe ontwikkeling op te pakken. Deze hoeft niet altijd groot te zijn of te leiden naar een andere functie of werkplek. Een verandering van houding of aanpak leidt vaak al weer tot nieuwe mogelijkheden voor de medewerker en zijn omgeving.

De loopbaantrajecten bestaan uit 5 tot 10 gesprekken.

resultaat

Aan het einde van een traject staan medewerkers sterker voor wie ze zijn, wat ze kunnen en wat zij willen. Hierdoor zijn zij in staat verantwoordelijkheid te dragen voor de gemaakte keuze(s) in hun loopbaan op dat moment en kunnen zij dit bovendien helder verwoorden.

outplacement

Outplacement heeft als doel een medewerker te ondersteunen bij het vinden van een andere werkplek buiten de organisatie.

De begeleiding komt voor een groot deel overeen met die van een loopbaantraject. Daarnaast wordt aandacht besteed aan verschillende manieren om de arbeidsmarkt te benaderen. De duur van het traject wordt in samenspraak met de organisatie en medewerker bepaald. Deze kan variëren van 3 tot 12 maanden.

spacer
spacer spacer spacer
  drs. Esther Jacobs | Rijksweg 112a | 6581 ER Malden | Telefoon 06-19806706 | E-mail info@estherjacobs.com  LinkedIn                   Privacyverklaring