spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer Esther Jacobs spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer Wie ben ik? Visie Diensten? Klanten? Samenwerking Bibliotheek Links Contact spacer spacer “Te leven is een gunst,             weten hoe een kunst.” - Toon Hermans
spacer
spacer spacer spacer
spacer
Persoonlijke coaching bullet
Loopbaanadvies bullet
Teamcoaching bullet
Workshops bullet

teamcoaching


Ik én de ander in plaats van ik of de ander bepaalt het verschil in plezier, kracht en enthousiasme dat een team samen kan ervaren. Dit vraagt een bewuste houding van elk teamlid om met respect voor elkaars zijn en kunnen sámen in plaats van tégen elkaar te werken. Toch is het in de praktijk zo dat het werken binnen een team nog regelmatig een bron van spanning en ergernis is. De sfeer en de onderlinge verhoudingen worden nog te vaak vertroebeld door gebrek aan openheid, oprechte aandacht én individuele verantwoordelijkheid voor het gezamenlijke welbevinden en voortbestaan.

begeleiding

Als teamcoach laat ik het team de eigen groepsdynamiek ervaren. Dit doe ik door direct te spiegelen, al dan niet in samenwerking met andere collega’s (zie Samenwerking). Elk teamlid nodig ik op basis van commitment uit om verantwoordelijkheid te nemen voor positie en houding en het effect van de communicatie op de anderen én het gezamenlijke doel waarvoor de coaching bestemd is. Het commitment geldt als basis voor het samen aangaan van een proces van leren en ontwikkelen.

Ik werk graag met teams die de verdieping zoeken in de samenwerking. Teams die bereid zijn de beweging tot verandering zelf te worden en dit ook willen uitdragen naar anderen. Dit betekent in een groep moedig én kwetsbaar tegelijkertijd durven te zijn, voor jezelf én de ander verantwoordelijkheid te nemen en daarbij zakelijkheid en bevlogenheid te kunnen combineren.

Teamcoachingstrajecten bestaan uit een combinatie van teamdagen en workshops (zie ook Workshops hieronder) met kortere sessies van 2 tot 3 uur.

resultaat

Na afloop van een traject zijn oude blokkerende patronen doorbroken en is er binnen het team opnieuw beweging en ruimte voor verdere ontwikkeling. De individuele teamleden hebben meer verbinding met zichzelf en elkaar en geven bewust richting aan het gezamenlijke belang en doel.

spacer
spacer spacer spacer
  drs. Esther Jacobs | Rijksweg 112a | 6581 ER Malden | Telefoon 06-19806706 | E-mail info@estherjacobs.com  LinkedIn                   Privacyverklaring