spacer spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer Esther Jacobs spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer Wie ben ik? Visie Diensten? Klanten? Samenwerking Bibliotheek Links Contact spacer spacer “Te leven is een gunst,             weten hoe een kunst.” - Toon Hermans
spacer
spacer spacer spacer
spacer
 

wie ben ik?


Mijn naam is Esther Jacobs en ik woon met mijn partner, beeldhouwer Erik Oussoren, en onze twee kinderen Manu en Niko in Malden. Mijn bureau is gevestigd in het Oude Gemeentehuis van dit dorp, vlakbij Nijmegen.

Ik ben geboren in Beek (L) op 25 februari 1967, in een gezin van vier kinderen, als jongste en enige dochter. Met 18 jaar verhuisde ik naar Nijmegen om Sociaal Economische Geschiedenis te studeren. Met name de verhalen van mijn ouders over hun ouders en ‘het overleven’ door hard werken inspireerden mij tot het kiezen voor deze studie. Hier wilde ik het fijne van weten.

loopbaan

In 1993 ben ik mijn loopbaan gestart als trainer bij commerciële outplacement- en loopbaanadviesbureaus. In 1995 heb ik mij voor langere tijd gecommitteerd aan een adviesbureau in Nijmegen, waar ik geleerd heb in verbondenheid met mensen te bouwen aan een gezamenlijk belang. In 2002 besloot ik – na een kleine omweg – dan toch eindelijk de grote, voor mijn ontwikkeling noodzakelijke stap naar zelfstandigheid te maken en ben ik als zzp’er gaan werken. Geen makkelijke maar wel een onvermijdelijke keuze om mijn persoonlijk leiderschap en diepere verbinding met mezelf vorm te geven.

drijfveren

Nog dagelijks geniet ik van de vrijheid en ervaar ik wat deze diepere verbinding betekent voor de mensen met wie ik werk en leef. Ik deel de ervaringen van het pad dat ik loop en hoop anderen hiermee te inspireren. Mijn nieuwsgierigheid naar het grotere achter het kleinere is een belangrijke drijfveer in mijn leven. Het beweegt mij tot scherp waarnemen en ervaren van dat wat er is. Voor mij persoonlijk betekent dit leven vanuit eenheid. De tegenstellingen of scheidingen die mensen ervaren in hun werk of leven, treed ik tegemoet met open hart. Soms zacht, soms confronterend, nodig ik de ander uit te voelen en te onderkennen waar wezenlijke behoeften liggen. Echt contact schuw ik niet. Voor mij betekent dit vooral een gelijkwaardige relatie met mensen aangaan; met een open hart, houding en geest. Het durven ervaren van datgene dat wezenlijk om aandacht vraagt, zie ik als het vrijmaken van de weg waardoor mensen innerlijk kracht ervaren om verder te kunnen gaan op het pad dat LEVEN heet.

spacer
spacer spacer spacer
  drs. Esther Jacobs | Rijksweg 112a | 6581 ER Malden | Telefoon 06-19806706 | E-mail info@estherjacobs.com  LinkedIn                   Privacyverklaring